Det är modernt med spam

Man upphör aldrig att förundras över nya företeelser. Det nya verkar vara att spam ses som något allt mer rumsrent sätt att marknadsföra sig, särskilt i dessa bloggtider. Det dyker upp mer och mer spam i kommentarsfälten, och då menar jag inte de vanliga botarna som förpestar nätet utan mer manuella varianter där småföretagare söker igenom taggar och länkar för att peta in reklam lite varstans de kommer åt.

För några dagar sedan dök det upp ett sådant under ett av mina inlägg om Sten Nordins slips. Det löd såhär:

Ny kommentar till ditt inlägg #135 “Slipsen, del 2″
Författare: Jonas (IP: 85.227.237.149, c-95ede355.011-45-73746f44.cust.bredbandsbolaget.se)
E-post: johos@[censur].se
URL    : http://www.sidenslipsen.se
Whois  : http://ws.arin.net/cgi-bin/whois.pl?queryinput=85.227.237.149
Kommentar:
apropå slips, kika på Sidenslipsen.se

Ja, ni förstår, typisk spam dåligt maskerad som någon slags låtsasrelevant kommentar. Jag skräpmarkerade inlägget och skickade ett beskt mail till Sidenslipsen.se där jag upplyste dem om mitt ogillande över förfarandet samt att jag hellre ger dem dålig publicitet än någon alls. Sen tänkte jag inte mer på det.

Så i morse dök det upp två mail, ett på Facebook samt ett skickat via bloggens kontaktformulär. I båda stod precis samma sak:

Name: Johan [censur]
Email: info@sidenslipsen.se
Message:
Jag vet inte om jag kommit till rätt person men jag fick ett lite otrevligt mail skickat via webformulär till min webshop. Om att jag skickat spam till någon som signerade Emma Ellen Wahlberg. Då personen i fråga inte skickade med någon giltig mail adress så har jag försökta att hitta en ansvarig person. Jag vill intyga att detta inte var jag som skickat spam eller dylikt, då jag bedriver en seriös verksammhet.
Vi frågor var vänlig att kontakta mig.
Känner du inte till detta. Var då vänlig att bortse från detta meddelande.

Remote Address: 85.227.237.149

Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; WOW64; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; Media Center PC 5.0; InfoPath.2)

Intressant att Jonas säger att det inte är han som har skickat det, då det kommer från samma ip-adress. Det känns inte så seriöst med en företagare som sitter och letar upp personer på bland annat Facebook för att ljuga. Spam-botarna är i alla fall vettigt nog programmerade för att byta ip-adresser, men det är svårt att programmera in klokhet i en del människor.


Etiketterad som: , , , + Arkiverad i: Humor

5 kommentarer

  1. Har ingen aning vem som skulle lägga ut ett blogg inlägg på min bekostnad men det är inte jag.

  2. Känner du att detta är befogat så unnar jag dig det. Lycka till!

  3. Lolz! Vilken envishet! :-P

  4. “men det är svårt att programmera in klokhet i en del människor.” - det citatet gjorde min dag ^^

  5. Se’n har vi ju “motsatsen” (eller hur jag nu ska uttrycka mig - diametralt motsatt är det ju inte riktigt, utan mer en annan variant på samma tema):

    Jag har fått en kommentar till ett inlägg “hos mig” - inlägget berör språkriktad minst sagt dåligt formulerad reklam; kommentaren går i bästa e-post-skräp-stil och handlar om förstorande-av-specifik-kroppsdel-hos-män.

    Kommentaren hamnade först, som sig bör, i mitt spam-filter, men den roade mig och ligger nu och skvalpar i modereringsfacket (jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag ska ok:a den eller inte - vill inte ge reklamen, men tycker den ändå, på sitt sätt, “är på sin plats”).

Svara